MARC går med i samarbete med Textile & Fashion 2030!

MARC är väldigt stolta över att gå in i ett samarbete med Textile & Fashion och Agenda 2030, en plattform inom svenska textil-och modeindustrin. I ett samarbete med Textile & Fashion stärker vi vårt varumärke och minskar miljöpåverkan. Agenda 2030 innebär en utgångspunkt för politiska beslut i världen, vilket kommer skapa mer möjligheter för våra affärer. Genom ett samarbete med Textile & Fashion kommer vi få tillgång till vägledning, verktyg och kunskap som utvecklar vårt hållbarhetsarbete.

Textile & Fashion är ledande aktörer i arbetet med att omvandla textil- och modeindustrin till en framtidsbransch genom cirkulär ekonomi, hållbar produktion och konsumtion. För att bidra till kompetensutveckling och utbildning av plattformens intressenter, jobbar Textile & Fashion 2030 inom tre områden:

  • Material, Kemi, Återvinning
  • Produktdesign, Produktion och Teknik
  • Affärsmodeller och Konsumtion

Kunskap i de här tre punkterna leder till att rätt åtgärder vidtas för att skapa mer miljömässiga och hållbara textila flöden.

Som ni vet tänker vi på MARC mycket om miljön och jobbar ständigt för en mer miljövänlig värld; därför känns ett samarbete med Textile & Fashion 2030 rätt för oss.

Fler nyheter